Skip links

Tips til smartere søk fra Google power search

Google Power Search er et nettbasert kurs man kan ta for å få en bedre forståelse av hvordan Google sine søkemotorer fungerer, og om hvordan man bør formulere søket slik at man finner fram til det innholdet man ønsker å få frem. Kurset består av 6 steg, der man lærer alt fundamentalt om hvordan søkemotorene til Google fungerer og hvordan man kan filtrere og effektivisere søket ved bruk av verktøyene deres.

Arne Krokan trekker fram viktigheten rundt kunnskapen om hvordan søke smart med presisjon, slik at man finner fram til aktuell informasjon, og lenke til nettkurset finner du ved å klikke her.Smarte tips for hvordan bruke Google søk:

Det er mulig å gjøre spesifikke søk ved å bruke nøkkelord slik som “site: x” for å kun få nettadresser til enkelte nettsider.

I tillegg til å søke om spesifikke nettsider, så er “-site: x” et veldig fint filter når man jobber med skoleoppgaver eller hjemmeeksamener, der man kan ekskludere nettsider i søket sitt, slik som du ser på bildet nedentil med Wikipedia.

Det er også mulig å søke med bilder, der man kan finne ut fra hvilke nettsider et bilde kommer fra.

Jeg anbefaler deg å ta dette nettkurset om du har lært noe nytt fra dette innlegget eller kan tenke deg å lære mer om Google og hvordan søkemotorene fungerer! Dette kurset var svært lærerikt og kan hjelpe alle som driver med inbound kommunikasjon i hvordan få flere klikk og havne høyt i rangen av google søk.

Leave a comment